Een mondelinge overeenkomst ook een overeenkomst?

Tenzij in de CAO anders is bepaald, is een mondelinge overeenkomst ook een overeenkomst. Dit is echter ten strengste af te raden om als standaard uitgangspunt te nemen. Veel bepalingen uit het arbeidsrecht gelden namelijk alleen als dit schriftelijk is overeengekomen.

Veel MKB’ers vinden dat het arbeidsrecht te veel op de hand van de medewerker is. Als je als werkgever dan ook nog de mogelijkheid laat liggen om de gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen én de juridische ruimte die een werkgever heeft ook niet benut, wordt het bij een conflictsituatie wel erg lastig om er naar je zin uit te komen.

Kortom, je ontkomt er niet aan om de afspraken die je als werkgever met je medewerker maakt, schriftelijk vast te leggen in een arbeidsovereenkomst.

Analyse arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst gebruik je voor afspraken over de proeftijd, het salaris, het ziekteverzuimbeleid, de functiebeschrijving of bijvoorbeeld het geheimhoudingsbeding.

Sponck maakt een analyse van de arbeidsovereenkomsten in je organisatie en geeft aan waar er knelpunten te verwachten zijn. Daarnaast krijg je een op maat gemaakte arbeidsovereenkomst die je kan gebruiken. Sponck rekent hier een vast bedrag voor per arbeidsovereenkomst, wel zo transparant. Kijk bij tarieven voor meer informatie.

Het is ook mogelijk dat je een arbeidsovereenkomstenabonnement afsluit. Sponck zorgt dat je arbeidsovereenkomsten up to date zijn en stelt voor iedere nieuwe medewerker een nieuw contract op, wel zo praktisch!

Ook je arbeidsovereenkomsten op orde? Maak dan een afspraak met Sponck.