‘An apple a day, keeps the doctor away.’

An apple a day, keeps the doctor away!

Ziekteverzuim

Een oud gezegde en o zo waar. Voor een werkgever is gezondheid erg belangrijk, gezonde medewerkers zijn productieve medewerkers en hebben een positieve invloed op het bedrijfsresultaat.

Helaas is gezondheid niet te garanderen. En als er iemand ziek wordt zijn er allerlei wetten van toepassing die toegepast moeten worden. Dan kan je wel wat extra inzicht gebruiken.

Sponck adviseert over specifieke verzuimvraagstukken, zodat je zelf weer verder kunt. Maar Sponck treedt ook op als casemanager van het verzuimgeval. Daarnaast kan Sponck fungeren als derde partij tafel, om de communicatie tussen werkgever en medewerker weer op gang te helpen.

Verder is het belangrijk om in het personeelshandboek of bedrijfsreglement een beleid over en tegen ziekteverzuim (verzuimbeleid) op te nemen. Hierin staan de regels waaraan de medewerker zich moet houden als hij ziek is of wordt. Daarnaast kan je het verzuimbeleid ook gebruiken om aan te geven wat medewerkers van jou als werkgever mogen verwachten. Als het verzuimbeleid goed in elkaar steekt, kan het een positieve invloed hebben op het ziekteverzuim binnen je bedrijf.

Wil je een verzuimbeleid opzetten of heb je hulp nodig bij een actuele verzuimcasus? Neem contact op met Sponck!